Nemanja "huNter" Kovač: Sretan sam što imam NiKu, dijelimo nezaboravne trenutke

Nemanja "huNter" Kovač: Sretan sam što imam NiKu, dijelimo nezaboravne trenutke

E. Čaušević

Bh. profesionalni gamer Nemanja „huNter“ Kovač član je uspješnog G2 Esports tima za koji nastupa u tandemu s rođakom, još jednim uglednim imenom iz svijeta gaminga, Nikolom "NiKom" Kovačem. Ovo je priča o popularnom huNteru.

Baš kao što je slučaj s Nikolom, Nemanja je zakoračio u svijet gaminga u igraonici koja je zapravo predstavljala biznis porodice Kovač.

"Bila je to igraonica s nekoliko kompjutera i PlayStation konzola. Tada sam imao oko sedam godina, a dvije godine kasnije se jasno vidjelo da imam talent. Istina, u to vrijeme je bilo teško očekivati da će se Esports podignuti na nivo na kojem se sada nalazi, tako da je sve počelo samo iz čiste zabave. Nisam mogao ni zamisliti da ću doći ovdje gdje sam sada", izjavio je Kovač.

Counter-Strike je igra koja mu je donijela slavu, no ranije je volio i druge žanrove. Međutim, vremena za to više nema.

"U posljednjih nekoliko godina ne igram ništa drugo osim Counter-Strikea. Razlog je to što sam imao periode kad se 'zarazim' drugim igrama. Volim sport pa sam igrao FIFA-u, PES, NBA pa i Football Manager. Naravno, kao mlađi sam uživao igrajući GTA, Need for Speed, World of Warcraft i druge popularne igre iz tog vremena. Ipak, danas nemam ni vremena ni volje za bilo šta drugo osim CS-a", rekao je dvadesetsedmogodišnji gamer.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Put kojim je huNter išao do uspjeha itekako je zahtjevan i naporan, iako na prvi pogled možda ne izgleda tako.

"Recept uspjeha u gamingu uključuje mnogo igranja, ali i druge produktivne stvari u svrhu unapređenja vlastite igre. Također, korisno je i gledati druge profesionalne igrače kako igraju, a potom 'kopirati' njihove dobre poteze i tražiti savjete. Djeci koja tek ulaze u ovaj svijet važna je podrška roditelja, a stvar je i u novcu jer je oprema skupa", kazao je Nemanja.

Opis nije dostupan.

On se može pohvaliti brojnim uspjesima, no dva posebno izdvaja.

Oglasi

"Rekao bih da su najblistaviji trenuci moje dosadašnje karijere osvajanje turnira u Katowicama i Kelnu. To su dva najveća turnira u historiji ove igre. Također, ne mogu izostaviti igranje Major Finala u Stockholmu s Nikolom, što je bio moj san kada sam počeo igrati CS:GO prije osam ili devet godina", otkrio je on.

Opis nije dostupan.

Popularni huNter je govorio i o svom stilu igranja.

"Moj stil zavisi od ekipe, uvijek sam tu za tim i radim ono što je potrebno kako bismo došli do pobjede, uvijek sam se držao toga. Ipak, ne igram snajper, tako da se u svijetu gaminga moja uloga naziva Rifler/Lurker", objasnio je Kovač.

Novi Counter-Strike 2 neizostavna je tema u gaming zajednici.

Oglasi

Opis nije dostupan.

"Mislim da CS2 još nije ni na 50 posto onog što će postati za koju godinu. Igra ima izuzetno veliki potencijal, ali treba i ispraviti dosta stvari kako bi svi uživali u igranju i gledanju", smatra Nemanja.

Slobodno vrijeme, onoliko koliko ga ima, poklanja porodici i prijateljima, dok je pored toga fokusiran isključivo na svoju igru i karijeru.

"Trudim se da provodim što više vremena s porodicom, suprugom, kćerkom i prijateljima. Činim sve da održavam formu i imam svoje rutine koje prolazim kad sam kući. Često sam na putovanjima, pripremama i turnirima, a moj cilj je uvijek da unaprijedim svoju igru i svoj tim", jasan je bio popularni huNter.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Ispred njega i G2 Esports tima je posljednji turnir u sezoni, nakon toga slijedi odmor, a potom nove pripreme.

"Čeka nas turnir u Abu Dhabiju i fokusirani smo na ovo takmičenje, a nakon toga odlazimo na zasluženi odmor. Potom slijede pripreme za novu sezonu, koje su u planu početkom 2024. godine", napomenuo je on.

Opis nije dostupan.

Za kraj je govorio o svom odnosu s NiKom.

"Nikola i ja smo oduvijek imali bratski odnos i to se nikada nije promijenilo. Čak i kad nismo bili profesionalci i bavili se ovim poslom, mnogo smo se poštovali i to je i dalje tako. Sretan sam što ga imam i što je tu uz mene, što putujemo zajedno i dijelimo nezaboravne trenutke. Nadam se da ćemo ih imati još mnogo do kraja naših karijera", zaključio je Kovač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi