Članovi Uprave snimali navijačice dok se presvlače, sigurnost sportistkinja pod velikim upitnikom

Novi skandal u SAD-u

Članovi Uprave snimali navijačice dok se presvlače, sigurnost sportistkinja pod velikim upitnikom

H. Zilić
Teme:

Skandal u SAD-u ovaj put u NFL-u.

Washington Redskinsi su pod istragom, nakon tužbi od strane njihovih navijačica.

Naime, rukovodstvo kluba je snimalo navijačice dok se presvlače u svlačionicama, a fotografije i video su podijelili međusobno, tako da je pod istragom cijela Uprava Redskinsa.

Video je navodno podijeljen s vlasnikom Danielom Snyderom koji je negirao optužbe, ali nisu svi prošli nekažnjeno. Trener Jon Gruden, njegov brat Jay bivši trener Redskinsa te Bruce Allen generalni menadžer Washingtona našli su se među optuženima.

Ovo nije prvi put da se sličmo dešava u SAD-u kada je u pitanju ženski sport u razmaku od nekoliko dana. Prije tri sedmice treneri su optuženi u američkoj fudbalskoj ligi za djevojke da su seksualno zlostavljali igračice, a čini se da ovaj problem poprima ozbiljne razmjere u SAD-u gdje se postavlja i pitanje sigurnosti ženskog sporta.

"Užasno je vidjeti da postoji više dokaza o povrjeđivanju navijačica s kojima sam blisko sarađivala", rekla je bivša navijačica Washingtona Melanie Coburn.

Top Komentari

redbull
Ima li gdje vidjeti te slike?
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi