Nibali na korak od osvajanja Gira
Foto: EPA

Giro d'Italia 2016

Nibali na korak od osvajanja Gira

S. Bošković

Rein Taaramae pobjednik je dvadesete etape ovogodišnjeg Gira d'Italia vožene između Guillestrea i Sant'anna di Vinadia.

Etapa je bila duga 134 kilometra, a Estonac je izveo bijeg i zasluženo slavio s vremenom od četiri sata, 22 minute i 43 sekunde. Drugi je stigao Atapuma, a treći je bio Joe Dombrowski. 

Došlo je do velikih promjena u generalnom plasmanu. Vincenzo Nibali je danas sjajno vozi i uspio je stići na cilj s gotovo dvije minute prednosti nad Chavesom. Talijan je tako preuzeo rozu majicu i osvojiti Trku oko Italije drugi put u karijeri. Drugi u generalnom plasmanu je Esteban Chaves, koji je danas podlegao velikom pritisku i nije uspio da osvoji Giro. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi