Ništa od šestog prstena za Bradyja, historijska titula za Eaglese!
Eaglesi su uspjeli upisati prvu pobjedu u Super Bowlu u historiji franšize i doći do titule NFL prvaka. Sa druge strane, Patsi ostaju na pet titula u 21. vijeku.

Foles vodio svoju ekipu do pobjede u Super Bowlu LII

Ništa od šestog prstena za Bradyja, historijska titula za Eaglese!

Super Bowl LII je opravdao očekivanja svih ljubitelja američkog fudbala. U Minneapolisu je viđena fenomenalna predstava, a na kraju su Philadelphia Eaglesi predvođeni rezervnim quarterbackom Nickom Folesom savladali New England Patriotse rezultatom 41:33.

Prvo poluvrijeme je pripalo Eaglesima, koji su već na otvaranju poveli sa 3:0 nakon što je Jake Elliot pogodio field goal. Mogli su Patriotsi ubrzo do vodstva, ali je Bradyjev pas za Gronkowskog u end zoni blokirao odlični Mills. Ipak, i Patriotsi šutiraju field goal i poravnavaju na 3:3.

Nije se međutim dugo čekalo na prvi touchdown na utakmici. Foles baca sjajan pas za Jeffereyja koji postiže touchdown za 9:3. Ipak, Elliot ne uspijeva pogoditi extra poen.

Mogli su do kraja prvog dijela Patriotsi smanjiti zaostatak, ali je kicker New Englanda promašio field goal, pa je prva četvrtina završena rezultatom 9:3 za Eaglese.

Phila igra još bolje u trećoj četvrtini, pa iako i Brady i društvo odlično napreduju u napadu, Eaglesi uspijevaju povisiti svoje vodstvo do odlaska na odmor.

Najljepši potez je svakako bila sjajna trik akcija Eaglesa u samom finišu druge četvrtine. Philadelphia Eaglesi su imali četvrti pokušaj za TD, a onda je Kielce "snepovao" do Clementa, a ovaj proslijedio Burtonu, koji baca touchdown pas za quarterbacka Folesa i vodstvo od 22:12 na poluvremenu. Foles je sjajnim hvatanjem postigao prvi quarterback u historiji Super Bowla koji je uspio postići touchdown na taj način.

Podsjetimo, Foles je rezervni quarterback Eaglesa koji je došau "u prvi plan" nakon povrede Carsona Wentza.

Patriotsi se međutim, po običaju, bude u drugom dijelu. Brady u trećoj dionici baca dva sjajna pasa, Hoganu i Gronkowskom, i vraća Patse u igru.

U zadnju dionicu se ušlo rezultatom 29:26 u korist Eaglesa, koji dolaze i do 32:26 nakon field gola na otvaranju ove četvrtine, ali onda desetak minuta prije kraja utakmice Brady pronalazi Gronkowskog i prvi put dovodi Patse u prednost (33:32).

Krenuli su potom Eaglesi po novo vodstvo. Činilo se da će Eaglesi ići na field goal, ali onda nešto više od dvije minute do kraja ekipa iz Phile dolazi do touchdowna i vodstva od 38:33.

Ertz je ušao u end zonu nakon što je uhvatio Folesov pas, lopta mu je ispala prilikom pada, ali su sudije svakako dosudile TD za Eaglese, koji su potom pokušali konverzijom za dva dodatna poena, ali im nije pošlo za rukom pa je ostalo 38:33.

Očekivao se odlučan napad Patriotsa kojima je bio potreban touchdown da dođu do pobjede, ali onda heroj fumble Bradyja u najgorem mogućem trenutku. Graham mu izbija loptu, Barnett je kupi i omogućuje svojoj ekipi napad za "ovjeru" pobjede.

Ne uspijevaju međutim Eaglesi daleko dogurati u ovom napadu, odbrana Patsa ih zaustavlja na 46 jardi od end zone, ali Elliot minut i pet sekundi prije kraja postiže field goal vrijedan prve Super Bowl pobjede u historiji franšize iz Philadelphije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi