Odbrana večeri je viđena u NFL-u: Gilmore u stilu vrhunskih golmana
Foto: Screenshot

Jedan od junaka pobjede Patriotsa

Odbrana večeri je viđena u NFL-u: Gilmore u stilu vrhunskih golmana

New England Patriotsi su na svom terenu savladali (24:20) Jacksonville Patriotse u finalu AFC-a i izborili nastup na Super Bowlu.

Iako su Jaguarsi u finiš susreta ušli prednošću od 20:10, Tom Brady baca dva touchdown pasa za Dannyja Amendolu i donosi preokret i veliku pobjedu Patriotsima.

Međutim, osim Bardyju i Amendoli velike zasluge za pobjedu Patriotsa idu i Stephonu Gilmoreu koji je u ključnom trenutku osujetio pokušaj Jaguarsa do dođu do novog vodstva.

Nešto manje od dvije minute prije kraja susreta Jaguarsi su imali četvrti pokušaj za 14 jardi. Odbrana Patriotsa nije bila najbolje postavljena, a Bortles je uputio pas prema Westbrooku, koji bi u slučaju da je uhvatio loptu imao otvoren put prema end zoni, a samim time i novom vodstvu Jaguarsa.

Međutim, Gilmore je odlično ispratio Westbrooka, a zatim i sjajnom paradom presjekao pas, potvrdivši na taj način pobjedu Patriotsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi