Novi remi "Delfina"

Srbijanski vaterpolisti se ponovo mučili

Novi remi "Delfina"

Vaterpolisti Srbije zabilježili su novi remi na olimpijskom turniru u Riju.

"Delfini" su na startu takmičenja upisali neriješen rezultat protiv Mađarske (13:13), da bi danas u okviru drugog kola grupe A odigrali bez pobjednika sa selekcijom Grčke (9:9).

Srbija je kao i u prvom susretu loše otvorila meč, pa je nakon dva perioda imala zaostatak od tri gola (4:1). 

Dosta bolju igru "Delfini" pružaju u trećoj četvrtini, te pri kraju ove dionice dolaze na samo gol zaostatka (6:5). Potom je uslijedila neopreznost u odbrani srbijanskih vaterpolista, koji dozvoljavaju Grcima u posljednjem napadu da postignu gol sa velike udaljenosti.

Vaterpolisti Srbije u posljednjoj četvrtini došli su do potpunog preokreta (9:8), ali tu prednost do kraja susreta nisu uspjeli zadržati.

Nakon ove utakmice selekcija Srbije zauzima treće mjesto sa dva boda, dok je Grčka prva sa bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi