Odbojkašice Slobode prvi finalista Kupa Bosne i Hercegovine

Sjajna igra izabranica Nihada Zahirovića

Odbojkašice Slobode prvi finalista Kupa Bosne i Hercegovine

E. Dindić

U Brčkom danas je započeo finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkašice. U prvom polufinalnom susretu sastale su se odbojkašice Slobode i ekipa BL Volleya iz Banja Luke. 

U jednoj sjajnoj utakmici slavile su odbojkašice iz Tuzle rezultatom 3:0 u setovima (26:24,25:20,29:27). 

Prvi set igrao se poen za poenom, i jedna i druga ekipa pokazale su sa pravom plasirale se među četiri najbolje ekipe. Kod rezultata 24:24, izabranice Nihada Zahirovića podižu svoju igru u odbrani i rezultatom 26:24 osvajaju prvi set za početno vodstvo od 1:0.

Drugi set ponovo sjajna odbojka, međutim ponovo odbojkašice Slobode prisebnije su u završnici te sa rezultatom 25:20, osvajaju drugi set za velikih 2:0 u setovima. 

Treći set donosi nam pravu dramu ekipa iz Banja Luke, želi da se vrati u susret osvajanjem ovog seta, dok  ekipa Slobode ponovo pruža sjajnu partiju u ovom setu. Neizvjenost u ovom setu trajala je do rezultata 27:27, kada ponovo  odbojkašice iz Tuzle igraju sjajno i sa dva uzastopna poena, osvajaju i ovaj set rezultatom 29:27, za veliku pobjedu od 3:0 i plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine. 

OK Sloboda Tuzla- OK BL Volley Banja Luka 3:0 (26:24,25:20,29:27).

Finalna utakmica na rasporedu je u subotu u 20 sati, a odbojkašice Slobode igraće protiv boljeg iz susreta Bimal Jedinstvo – Kula Gradačac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi