Odlazak legende: Peyton Manning objavio kraj karijere!

Povlači se nakon 18 sezona

Odlazak legende: Peyton Manning objavio kraj karijere!

M. Šljivak

Peyton Manning, legendarni quarterback Indianapolis Coltsa i Denver Broncosa, objavio je kraj igračke karijere.

Manning će za nekoliko dana napuniti 40 godina, a u penziju odlazi kao aktuelni prvak s Broncosima, što je bio drugi naslov za legendarnog quarterbacka.

"Bila je ovo dobra borba. Završio sam svoju trku. Nakon 18 godina je vrijeme je za odlazak. Ne morate se pitati hoće li mi nedostajati igra. Naravno da hoće", rekao je Manning.

U velikom stilu Manning odlazi iz NFL-a. Povukao se kao najbolji u dodavanjima za touchdown (539), bacio je ukupno 71.940 jardi tokom karijere, a izjednačen je i po broju pobjeda jednog quarterbacka. On i Bret Favre imaju po 186 pobjeda.

Peyton je pored Broncosa ove godine, postao šampion i 2007. godine sa Indianapolis Coltsima, gdje je proveo veći dio karijere, od 1998. do 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi