OK BiH organizuje nastavak projekta "Olimpijska akademija"

U prostorijama Olimpijskog muzeja Sarajevo

OK BiH organizuje nastavak projekta "Olimpijska akademija"

Nakon uspješne realizacije projekata "Zimska olimpijska akademija 2013", "Ljetna olimpijska akademija 2013", te "Zimska olimpijska akademija 2014" Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine organizuje nastavak serijala projekta "Olimpijska akademija".

Projekat "Ljetna olimpijska akademija 2014", koji je u finalnoj fazi priprema, ima za cilj povezivanje mladih ljudi sa cijele teritorije Bosne i Hercegovine kroz sportsko-edukativno druženje. Dakle, mladi iz Brčkog, Doboj-Istoka, Foče, Fojnice, Jajca, Livna, Olova, Prijedora i Višegrada, će imati priliku da se upoznaju sa ljetnim olimpijskim sportovima, kao što su fudbal, košarka, badminton i sa kraljicom sportova - atletikom. Učesnike će u sportove uvesti vrhunski bh. treneri i profesori iz ove oblasti.

Edukativni sadržaj projekta će se odvijati u prostorijama Olimpijskog muzeja Sarajevo gdje će učesnici imati jedinstvenu mogućnost druženja sa najboljim sportistima Bosne i Hercegovine, kao i sa eminentnim profesorima sportskih nauka u našoj zemlji. 

Učesnici projekta će također imati priliku upoznati se sa visokim funkcionerima NATO snaga u našoj zemlji. Naime, NATO Štab Sarajevo već treći put zaredom finansira ovaj projekat.

Projekat "Ljetna olimpijska akademija 2014" će se održati u periodu od 29. juna do 4. jula 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.