Veliki protesti pred stadionom dok traje ceremonija otvaranja Olimpijskih igara

Zbog koronavirusa

Veliki protesti pred stadionom dok traje ceremonija otvaranja Olimpijskih igara

Edmir Škorić

U 13 sati počela je svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

I dok delegacije država jedna po jedna izlaze na stadion i predstavljaju se javnosti, ispred olimpijskog stadiona u Tokiju okupilo se nekoliko hiljada ljudi koji protestuju protiv održavanja Igara.

Protestanti smatraju da Igre ne bi trebalo da se održavaju zbog pandemije koronavirusa i traže otkaivanje istih, ali jasno da od toga nema ništa.

"Spasite ljudske živote", jedna je od poruka okupljenih, koji se ne mire s činjenicom da će se od danas pa do 9. augusta održavati Olimpijske igre.

Japan bilježi rast novih slučaja zaraze koronavirusom još od maja, a to je na kraju natjeralo organizatore da u potpunosti zabrane pristup gledateljima na sportska borilišta tokom održavanja Olimpijade, pa pristup imaju samo sportisti, delegacije, mediji i sponzori.

Top Komentari

user1608128155
Koja kontradiktornost
3 0
Arnel925
Japanci se boje virusa kao kuge. Kod nji ako neko ima prehladu kao da je rahmetli
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi