Kreveti u olimpijskom selu izazvali raspravu: Napravljeni da se izbjegnu seksualni odnosi?

Organizatori tako ne misle

Kreveti u olimpijskom selu izazvali raspravu: Napravljeni da se izbjegnu seksualni odnosi?

Edmir Škorić

Kartonski kreveti u olimpijskom selu izazvali su brojne komentare. Neki tvrde kako su stvoreni da bi ograničili širenje koronavirusa i spriječili seks, a drugi da je to samo pitanje ekologije.

U apartmanima za sportiste u olimpijskom selu ugrađeni su posebni kreveti koji bi trebali biti ekološki prihvatljivi. Međutim, mnogi tvrde da su oni "antispolni", iako je ideja o njihovom stvaranju, posebno u smislu socijalnog distanciranja, bila aktivna prije godinu ili čak dvije godine. 

Ideja je bila da kreveti mogu primiti samo jednu osobu i mogu podnijeti samo težinu jednog igrača (maksimalno 200 kilograma) kako bi se izbjegao seksualni kontakt između igrača. Organizatori objašnjavaju da su kreveti prvenstveno ekološki. Izrađeni su od kartona, pa će se nakon Olimpijskih igara biti sto posto reciklirani.

Neki sporisti ističu da su kreveti tvrdi, a jedan je irski gimnastičar čak snimio dok skače na istom da ga testira i pokazao da se krevet ni na koji način nije slomio.

Osim ekoloških kreveta, na Olimpijskim igrama bit će i olimpijska baklja izrađena od aluminijskog otpada. Uz to, postolja za najbolje takmičare na datim takmičenjima bit će izrađena od recikliranog kućnog i morskog otpada.

Olimpijske igre počinju 23. jula i trajat će do 8. augusta, ali nažalost bez publike zbog koronavirusa.

[twitter]https://twitter.com/McClenaghanRhys/status/1416567768938291203[/twitter]

Top Komentari

bk123
Može se j e b a t na podu, stojeći i milion drugih kombinacija samo ako se ima šta
15 1
Krosteutegurovic
Pa zar se mora imati krevet da bi se imali seksualni odnosi? Ja sam mislio da su ovi japanci pametniji
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi