O'Sullivan i Trump kreću u bitku za svjetski tron

Obavljen žrijeb SP u snookeru

O'Sullivan i Trump kreću u bitku za svjetski tron

M. Šljivak

Svjetsko prvenstvo u snookeru održat će se od 31. jula do 16. augusta u Sheffieldu.

Naravno, najviše pažnje privlače čuveni Ronnie O'Sullivan i aktuelni šampion Judd Trump, a tu su naravno i ostala velika imena svjetskog snookera.

Ipak, svakako da su Ronnie i Judd najveći favoriti, a današnji žrijeb im je donio i protivnike. Tako će Trump u prvom kolu igrati protiv Toma Forda, dok će O'Sullivanov protivnik biti Thepchaiya Un-Nooh.

Od ostalih duela treba izdvojiti duele veterana Marka Williamsa i Alana McManusa, te Johna Higginsa i Matthewa Stevensa.

Trump i Ford će otvoriti prvenstvo u petak, dok će O'Sullivan krenuti u popodnevnoj sesiji u nedjelju.

U historiji Svjetskog prvenstva najviše titula ima legendarnI Stephen Hendry, Steve Davis i Ray Rardon imaju po šest, a O'Sullivan pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije