O'Sullivan razbio Whitea i proslavio 42. rođendan

UK Championship

O'Sullivan razbio Whitea i proslavio 42. rođendan

E. Škorić

Najbolji snuker igrač svih vremena Ronnie O'Sullivan pobjedom je proslavio 42. rođendan.

Drugi najznačajniji rangirani turnir u snookeru, UK Championship, donosi dosta zanimljivih i kvalitetnih snuker okršaja. 

O'Sullivan je najbolje rangirani igrač koji je ostao na turniru nakon što su prva trojica eliminisana, a on je prošle godine u finalu UK Championshipa izgubio od Marka Selbyja.

Danas sa 6:1 deklasirao Velšanina Michaela Whitea, te ima priliku da dođe do rekordnog šestog naslova čime bi se izjednačio sa Steveom Davisom.

"White je igrao dobro, borio se, ali ja sam bio nešto bolji. Nisam bio briljantan, ali jednostavno su mi stvari danas polazile za rukom. Michael je dobar momak, možda je malo frustriran zbog ovakvog poraza, no vjerujem da ima perspektivu", kazao je O'Sullivan nakon meča.

"Ma kao da nisam ni izašao na megdan, bio sam nervozan, nije bio moj dan", tvrdi White.

O'Sullivan će u četvrtom kolu igrati protiv Barryja Hawkingsa ili Tajlanđanina Akanija Songsermsawada.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi