Svijet priča o najvećem krvniku s terena ikad - Namjerno je povrijedio rivala, ali neće više nikad

Nije imao milosti

Svijet priča o najvećem krvniku s terena ikad - Namjerno je povrijedio rivala, ali neće više nikad

Midhat Šljivak

Osvaldo Canchola više nikad neće igrati američki fudbal nakon što je namjerno povrijedio nogu protivničkom fudbaleru Diogu Zenchetu Fernandezu. Odmah je izbačen od strane Nacionalne lige Meksika.

Stravična scena dolazi nam iz Meksika iz tamošnjeg prvenstva u američkom fudbalu. Osvaldo Canchola iz ekipe Burros Blancos namjerno je povrijedio nogu protivniku i zbog toga je zauvijek izbačen iz ovog sporta.

Nacionalni savez američkog fudbala u Meksiku nije imao dileme kada je pregledan snimak akcije. Jasno se vidi da se Canchola namjerno bacio na nogu igrača Borregos Salvajesa Dioga Zancheta Fernandeza i uzrokovao mu je teške povrede.

Sreća je pa postoje moralni ljudi koji su donijeli odluku da Cancholu zauvijek izbace iz lige i njemu je karijera završena jer je ugrozio život i karijeru rivalu.

"Pogledali smo snimak čim smo dobili zvaničnu žalbu. Prema Statutu Komisije za čast i pravdu, koja je zadužena za univerzitete, odlučeno je da Osvaldo Canchola zauvijek bude izbačen", rekao je prvi čovjek lige Alfredo Trejo.

A scena je bila zaista stravična. Nije Canchola imao ni trunku samilosti i nakon ovog snimka je jasno da je kaznu doživotnog izbacivanja apsolutno zaslužio.

Oglasi

Diogo Zanchet Fernandez doživio je izuzetno teške povrede koljena. Popucali su mu patelofemoralni ligamenti, te kolateralni ligamenti. Opisao je kroz kakve bolove je prošao.

"Čim je pao na mene osjetio sam koljeno kako je iskočilo. Uspio sam ustati uz pomoć saigrača, osjećao sam malu bol, ali zbog adrenalina sam izgledao dobro. Do kraja utakmice sam bio na klupi", govori on i o svom krvniku govori:

"Nadam se da taj dečko više neće igrati ove sezone i da će mu to biti kazna za ono što je uradio. Ne želim da mu oduzmu školarinu, to se ne bi trebalo desiti zbog nekoliko sekundi nekontrolisanosti", rekao je i zaključuje:

"Ne mrzim ga. Ne želim da mu se uništi život i obrazovanje. Samo smatram da on kao čovjek ne predstavlja sport kojim se bavimo"; rekao je Diogo Zanchet Fernandez.

Fernandez će zbog povrede biti do kraja sezone van terena, a doživotna suspenzija za Cancholu znači da više nikad neće moći igrati, treniratni, niti biti u administraciji neke od ekipa u Meksiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti