Otkrivena statua Peytona Manninga ispred Lucas Oil stadiona
Foto: EPA

Coltsi odali počast legendarnom quarterbacku

Otkrivena statua Peytona Manninga ispred Lucas Oil stadiona

Legendarni quarterback Indianapolis Coltsa i Denver Broncosa se od aktivnog bavljenja američkim fudbalom oprostio 2016. godine, a Cotsi su mu sada odlučili odati veliku počast.

Naime, ispred stadiona Indianapolis Coltsa je otkrivena bronzana statua Peytona Manninga. Na svečanoj ceremoniji povodom otkrivanja statue je prisustvovao i sam Manning, ali i nekoliko stotina navijača Coltsa.

Međutim, Coltsi ne misle tu stati kada je riječ o odavanju počasti legendarnom quarterbacku, s obzirom da će u ponedjeljak njegov dres sa brojem 18 biti penzionisan i povučen iz upotrebe.

Peyton Manning je za Indianapolis Coltse igrao od 1998. do 2011. godine, a ovu ekipu je predvodio i do jedine Super Bowl pobjede u historiji 2007. godine. Coltsi su tada savladali Chicago Bearse, a MVP utakmice je bio upravo Peyton Manning. Nakon Coltsa, Manning je nosio dres Denver Broncosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi