Zeničanin Nasir Vehabović ispisao historiju jugoslovenskog i bh. ragbija

Otrgnuto od zaborava: BiH je imala najboljeg ragbistu u historiji bivše Jugoslavije

8

Komentari (8)

Nizace
A šta ćemo sa likom koji je bio jedan od osnivača ragbi ja u Zenici? Koji je prvi skor dao u istoriji Zenickog ranija? Koji je dokazao da Bilino Polje nije konc logor u kojem zenički Muslimani bacaju zeničke Srbe u visoke peći? Koji je organizovao i osudio tu utakmicu 12.12.1992, uložio svoje pare, trud i vrijeme da bi uništio četničku propagandu? Utakmicu koju je BBC i jos nekoliko novinskih kuća prenosilo i objavilo? Koji sada ima 2 bypassa i koji je skoro 100% invalid?! Ah da , nije odigrano u Sarajevu, i nije platio vama novinarima da se to objavi! Sramota za BH sport i BH javnost
stranputica
OK. Imaš pravo. Nisam Sarajlija, ali me živo zanima o kome govoriš. Zato te molim da ukratko napišeš nešto o tom čovjek i toj utakmici. Hvala! Pozdrav!
konjnakvadrat
Najbolji ragbista bejha je bio Dzo Mandic
Nikad ćuo za ovog
celikze
Meni u skoli profa fizickog bio ragbi igrac Celika i trener.Jest nas lik peglao.
user1582327591
Nema većih mangupa od Zeničkih ragbista!
Mowzilla
Dobar tekst, aferim
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti