Otvorene prijave i poznat datum Red Bull RapLike u Sarajevu

Otvorene prijave i poznat datum Red Bull RapLike u Sarajevu

Sponzorski tekst

Najveće i najpopularnije regionalno takmičenje u freestyle repanju, Red Bull RapLika, godinama oduševljava publiku, a brojnim mladim amaterima pomaže da se proslave i izgrade imena u muzičkom svijetu. Ove godine veliko finale zakazano je za 15. novembar u sarajevskoj Slozi.

Borba britkim punchevima i rimom, a sve potpuno spontano „iz glave“ ono su što čini Red Bull RapLiku posebnom. Prilika je to MC-ijevima da pokažu svoju vještinu i stil kroz verbalni dvoboj jedan-na-jedan u kojem protivnici nastoje “poraziti” jedan drugoga rimama koje su smislili na licu mjesta.

O prolazu do finala odlučuju sudije - poznata lica regionalne hip-hop scene. Svaki od takmičara ima zadatak da zada šta bolju repliku na protivnikove riječi, da ga pobijedi u dvoboju i osvoji titulu šampiona. Prošle godine, pobjedu je po prvi put odnijela jedna žena. Nešela Bojadžić, krunisana je 2022. godine kraljicom freestylea, a ta titula joj je donijela i pozivnicu za nastup na hrvatskom finalu Raplike ovog mjeseca, gdje je osvojila treće mjesto.

Prijave za šampiona freestyla su otvorene, a predselekciju kandidata za finale radi neponovljivi Frenkie. Pravo učešća na takmičenju imaju MC-ijevi, državljani Bosne i Hercegovine, stariji od 18 godina, a prijave koje trebaju sadržavati osnovne kontakt informacije i kratki video treba slati na [email protected].

Red Bull RapLika dala je krila nekim od poznatih muzičkih imena poput Smoke Mardeljana i Helem Nejse.

„Zahvaljujuću pobjedi na Red Bull RapLici postali smo popularni skoro preko noći, svi su mediji pisali o tome, svi su nas zvali, tražili inervjue i to nam je dalo „boost“ da i mi shvatimo da možemo i trebamo da se nastavimo baviti muzikom. Na tim krilima smo otišli dalje. Suštinski Red bull RapLika nam je pokazala da možemo, vrijedimo, da znamo da smo dobri i dala nam je snagu i motiv za dalje“, o svom iskustvu pobjede na Red Bull Raplici rekao je Sihi iz Helem Nejse.

Ove godine verbalni okršaj na pozornici u Sarajevu će se održati u Slozi, 15. novembra u 20 sati, a nakon takmičenja, party se nastavlja uz brojne nastupe i after party.

Najnovije vijesti