Oxford uzvratio za poraz iz prošle godine
Oxford je ovaj put bio sjajan

157.izdanje velike veslačke utrke

Oxford uzvratio za poraz iz prošle godine

M. Maksimović

Osmerac Oxforda pobjednik je tradicionalne ''The Boat Race'' utrke koja se svake godine održava na rijeci Temzi. Oxford je pobjedio Cambridge revanširavši se za poraz prošle godine.

U čamcu Oxforda ove godine su se našli Moritz Hafner, Ben Myers, Alec Dent, Ben Ellison, Karl Hudspith, Constantine Louloudis, George Whittaker i Simon Hislop, dok je skiper bio Sam Winter-Levy.

Cambridge je držao priključak do Hammersmith Bridgea, Oxford je imao tri sekunde prednosti, a svoju prednost su ''tamnoplavi'' su povečavali kako je utrka odmicala i vrlo brzo je postalo jasno ko je pobjednik 157.duela ova dva Univerziteta.Na kraju je u cilju osmerac Oxforda slavio u vremenu 17:32, dok je osmerac Cambridge zaostao 12 sekundi u cilju.U posljednjih 12 godina, Oxford je slavio osam puta i sada je u međusobnim omjerima Cambridge u vodstvo 80:76.

Utrka osmeraca na Temzi je godinama jedan od najvećih sportskih događaja Velikoj Britaniji, pa se uz stazu godinama okuplja veliki broj navijača,gledalaca koji bude i do 250.000.Staza je duga 6, 7 kilometara, odnosno 4, 25 milja, a najbolji rezultat ispod 17 sekundi je ostvario osmerac Cambridgea 1998.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti