Pali su svi rekordi: Mike Trout dobio ugovor vrijedan čak 430 miliona dolara!

Najplaćeniji sportista na svijetu

Pali su svi rekordi: Mike Trout dobio ugovor vrijedan čak 430 miliona dolara!

E. Škorić

Mike Trout je prva zvijezda MLB lige, a sada će potpisati ugovor vrijedan čak 430.000.000 dolara.

Dvadesetsedmogodišnjak će potpisati ugovor na 12 godina i godišnje će kao igrač Los Angelesa Angelsa zarađivati čak 36 miliona dolara.

Na taj će način dvostruki MVP bejzbol lige nadmašiti Harpera, koji je početkom marta potpisao ugovor "težak" 330 miliona dolara s Philadelphijom, ali na 13 godina.

Trout je već bio u ugovoru od 144 miliona dolara, ali kako mu je isti završavao naredne godine, klub je odlučio da mu ponudi novi i ujedno rekordni ugovor.

Ovo je najveći ugovor u historiji sporta, a samo od ugovora će igrač zaraditi čak 575 miliona dolara.

Inače, kada se pogleda po utakmici, ispada da Trout zaradi 221.193 dolara, a ukupan iznos koj je zaradio ugovora skoro da je nadmašio zajednički LeBrona Jamesa i Toma Bradyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi