Plivačici pukao kostim, zadnjica izletila: Njena reakcija je ogledalo pakla, nije pomogla ni ruka...

Nezaboravna scena

Plivačici pukao kostim, zadnjica izletila: Njena reakcija je ogledalo pakla, nije pomogla ni ruka...

A. Čaušević

Problemi s opremom pred sami ulazak u bazen su nešto najgore što se može desiti nekoj plivačici. Sudije ne žele čekati i plivačice nemaju drugog izbora nego da odustanu.

I dok u fudbalu ili sportovima s loptom igrači ili igračice kroz nekoliko sekundi mogu zamijeniti dres i nastaviti sa takmičenjem, to nije slučaj sa plivanjem.

Kakav je zapravo osjećaj ostati bez prilike za medalju na svojoj koži je najbolje osjetila italijanska plivačica Flavia Zoccari kojoj je pukao kupaći kostim.

Bilo je to sada već davne 2009. godine, ali je taj trenutak nekako zauvijek obilježio karijeru ove svojevremeno sjajne plivačice.

Italijanka je rukom prekrila zadnjicu, ali je bilo prekasno

Sve se dešavalo uoči utrke utrke na 200 metara na Mediteranskim igrama. Zoccari je bila spremna da uskoči u bazen, ali joj kostim pukao na leđima.

Fotografi su zabilježili taj trenutak i njena naga zadnjica je obišla svijeta i Italijanki priredila veliku sramotu. Jednu od sočnih fotogafija možete pogledati ovdje.

Oglasi

Sasvim očekivano Zoccari je u tom trenutku u svojim mislima prolazika kroz pakao. Odmah je rukom prekrila stražnji dio svog tijela, ali je bilo prekasno.

Kada je shvatila da se neće moći takmičiti briznula je u plač te je neutješno plakala pored bazena dok su se njene rivalke takmičile.

Italijanki nije preostalo ništa druge nego da zaplače

Inače, Zoccari je rođena 1986. godine. Nezgoda joj se desila kad je bila u najboljem periodu svoje karijere pošto je godinu ranije nastupila i na Olimpijskim igrama.

Italijani su u to vrijeme od nje imali velika očekivanja, međutim nakon što je cijeli svijet vidio njenu nagu zadnjicu njena karijera je krenula silaznom putanjom.

Ubrzo nakon toga FINA je zabranila upotrebnu spornih kostima. Za Zoccari to i nije bila nikakva utjeha pošto joj je karijera propala nakon tog događaja.

"Za nas djevojka situacija je bila teška za kontrolisanje. S tim odijelom se nije moglo ni u WC. Bile su pretijesni i stisnuli bi svaki dio tijela", rekla je ona jedne prilike o sada već epskom incidentu.

Top Komentari

*p!p!t@*
Nije zar da se novinar loži na muškobanjaste trebe hahaha
0 0
HamzaVojvoda
Caus i socne fotografije ti si care moj zagorio ka janje na raznju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi