Poslastica dana: Filipović u finišu donio bod Srbiji
FOTO: EPA

Vaterpolisti Mađarske prokockali pobjedu

Poslastica dana: Filipović u finišu donio bod Srbiji

Adnan Beganović

U prvom susretu grupe A vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama snage su odmjerili Mađarska i Srbija.

Dva najveća favorita za osvajanje olimpijskog zlata susrela su se već na otvaranju Igara, a u sjajnom susretu nije bilo pobjednika (13:13).

Mađari su odigrali fenomenalno i većim dijelom susreta su imali prednos koja je u jednom trenutku iznosila čak četiri gola.

Međutim, Srbija se nije predavala. Polako su srbijanski vaterpolisti smanjivali prednost da bi tri minute prije kraja pogotkom Filipa Filipovića stigli do izjeddnačenja (12:12) prvog nakon 3:3.

U narednom napadu Varga ponovo vraća Mađarima prednost, a samo četiri sekunde prije kraja Filipović svojim četvrtim pogotkom donosi remi Srbiji. 

Pomenuti Filipović sa četiri, te Miloš Ćuk i Slobodan Nikić sa po dva pogotka su bili najefikasniji kod Srbije, dok su Norbert Hosnyaszky sa tri, te Denes Varga i Marton Vamos sa po dva pogotka bili najefikasniji kod Mađarske.

Grupa A, 1. kolo:

Mađarska - Srbija 13:13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi