Vaterpolisti Srbije ponovo dominirali

Meč 4. kola Svjetske lige

Vaterpolisti Srbije ponovo dominirali

D. Vejo

U  okviru 4. kola Svjetske lige, vaterpolisti Srbije savladali su u Strazbutu selekciju Francuske rezultatom 15:10, po četvrtinama 2:3, 3:4, 6:0, 4:3 i tako ponovo opravdali zlato na minulom Evropskom prvenstvu, održanom u Beogradu.

Ovoga puta, šef struke Dejan Savić, u meč je ušao sa novim sastavom. Naime, delfine su do pobjede vodili mladi igrači, koji su dobili priliku da se dokažu trenutno najboljem selektoru svijeta. 

Prvo poluvrijeme, nije dobro počelo za prvaka Evrope. U obe četvrtine, muku su mučili sa završnicom, što su Francuzi vješto koristili. Da li trema mladih igrača ili nešto drugo, je bilo prisutno. 

Ipak, oslobođeni straha i predvođeni Andrijom Prlainovićem, mlađahni Strahinja i Viktor Rašović, kao i Subotić i Asanović, krenuli su napad.Potpuno su deklasirali protivnika u trećem period meča, gdje su napravili rezultat od čak 6:0, što potpuno potapa Francuze.

Posljednja dionica meča ponovo je pripala Srbiji. Prlainović je dalekometnim šutevima u par navrata terao golmana Garsu da vadi loptu iz mreže, što je dalo ostalim mladim članovima delfine vjetar u leđa, te su zbog toga uz kvalitetno plivanje pokazali dominaciju i završili meč u svoju korist.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Prlainović sa postignutih četiri pogotka, dok je to kod Francuza bio Marzuki sa tri gola. 

Podsjetimo, šesto kolo Svjetske lige, biće odigrano 10. maja u Banja Luci na gradskom Olimpijskom bazenu, gdje će snage odmjeriti Srbija i Crna Gora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi