Predstavljamo takmičare i sudije

MTV Presents: Street Dance Challenge Sarajevo 2011

Predstavljamo takmičare i sudije

M. Skaka

Sve je spremno za veliki plesni događaj koji će se ove subote održati u Sarajevu na Trgu ispred BBI Centra u 20:00.

Za više 200 plesača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore tokom dana će biti održane kvalifikacije na kojima će suditi poznati evropski hip hop i breakdance plesači: Aldo Ardo, bboy InTact, te Super Sale.

Među učesnicima i takmičarima naći će se poznate hip hop i breakdance grupe kao što su: Recognize Crew, Students of Rhythm i 2HotStage Crew iz Beograda, UnitX iz Splita, Funkee Sapiens iz Osijeka K-13 CREW iz Podgorice,  KAZINA - BACK TO DA ROOTS iz Ljubljane, YUGOSLAVIAN BBOYS iz Osijeka i Beograda, te grupe iz BiH: AvantGarde iz Sarajeva, Just2Cool Crew iz Bijeljine.

Kazina, Ljubljana,  Slovenija



Recognize Crew, Beograd; Srbija



Unit X, Split; Hrvatska



2Hot4stage & Students of Rhythm, Beograd




JUST2COOL Crew, Bijeljina



AVANTGARDE Sarajevo



Bboy InTact suosnivač je grupe Ruffneck Attack koja je osnovana prije 11 godina u Ukrajini. Ova grupa osvojila je brojne nagrade u zemlji i svijetu i donijela ponos ukrajinskoj street dance sceni. Ruffneck Attack čuvaju breakdance kulturu i podučavaju nove generacije bboyingu.

Njemačko-brazilski plesač, zabavljač i organizator Aldo Ardo osnivač je plesnih skupina Bad Newz MP i Deetroit Rockstarz. Kao Bboy osvojio je brojne nagrade, a samo neke od njih su:  Ruhrpott Battle 2007, Mixery Ko Battle 2007, Juste Debout Germany 2008 Locking, Sous Pression 2010 (Belgium), Cercle Underground 2010 (France) i mnoge druge.

Super Sale je koreograf plesne skupine Atomic Dance Factory s kojom je učestvovao u Reality Show program Super Talent hrvatske Nove TV. Plesom se bavi već deset godina.



Street Dance Challenge Sarajevo 2011 kojeg organizira BBI Centar održava se pod markicom MTV Presents. Značaj projekta prepoznali su i medijski pokrovitelji SportSport.ba, Sarajevo-x.com, BHRT, Kanal1, RSG radio, RSG1 Sarajevo, Urban magazin.

BH Telecom će obezbijediti nagrade za pobjednike, a Red Bull je kao i prošle godine najbolji prijatelj  projekta te će se pobrinuti za dolazak  internacionalnih članova žirija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.