Prekinut Tour de France, policija upotrijebila suzavac

Prosvjednici prekinuli 16. etapu

Prekinut Tour de France, policija upotrijebila suzavac

Najprestižnija biciklistička utrka na svijetu Tour de France danas je imala i jednu ružnu scenu.

Šesnaesta etapa, koja se vozi od Carcassonnea do Bagneres-de-Luchona, bila je prekinuta na 15-ak minuta zbog protesta lokalnih zemljoradnika nakon 30 pređenih kilometara.

Tokom trajanja utrke, prosvjednici su iskoristili priliku da iskažu svoje nezadovoljstvo zbog kašnjenja plata, pa su na cestu navezli bale slame.

Policija je morala reagovati i upotrijebila je suzavac, ali on je prouzrokovao probleme i biciklistima koji su brzo stigli na mjesto incidenta pa je etapa morala biti prekinuta dok se nije ukazala pomoć onim koji su najviše stradali od suzavca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi