Teška nesreća u Baskiji - Najteže prošao aktuelni prvak, stradao i Slovenac Primož Roglič

Teška nesreća u Baskiji - Najteže prošao aktuelni prvak, stradao i Slovenac Primož Roglič

Edmir Škorić

Jonas Vingegaard, Primož Roglič i Remco Evenepoel bili su uključeni u užasnu nesreću u Itzulia Baskiji u četvrtak, a aktuelni prvak Tour de Francea prebačen je u vozilo hitne pomoći na nosilima dok je utrka suspendovana nakon šokantnog incidenta.

Velika nesreća u četvrtak u Itzulia Basque Countryu 2024. dovela je do niza povreda velikih imena, uključujući Jonasa Vingegaarda, Primoža Rogliča i Remca Evenepoela, a utrka je neutralizirana.

Trio je bio među mnoštvom vozača koji su bili uključeni u gadnu nesreću u kojoj su Vingegaard i Evenepoel morali dobiti opsežan tretman. Vingegaard je na nosilima odveden u kola hitne pomoći s očitom zabrinutošću za njegovo stanje.

Slovenski biciklist Primož Roglič dobio je jak udarac u koljeno koje je bilo krvavo. Nakon nekoliko minuta se digao, ali neće nastaviti utrku. Isto vrijedi i za Jonasa Vingegaarda. Danac je nepomično ležao na tlu, a na snimkama iz zraka vidi se poderana majica na leđima s velikim ogrebotinama.

U padu je sudjelovao i treći veliki favorit utrke, Belgijac Remco Evenepoel, za kojeg se sumnja da je slomio ključnu kost.

Oglasi

Pad se dogodio pri velikoj brzini na spustu s druge stepenaste padine Olaete. U nešto oštrijem zavoju mnogi su skliznuli na tlo, a neki su sletjeli u duboko odvodno okno.

Etapa je prekinuta zbog nesreće, očekivano. Roglič je poručio da je bolje podigavši palac dok se s mjesta nesreće odvozio u timskom automobilu, ali u mnogo gorem stanju su ostala dva favorita trkeVingegaard i Evenepoel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi