Pripreme za Red Bull Cliff Diving u Mostaru pri samom kraju

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo

Pripreme za Red Bull Cliff Diving u Mostaru pri samom kraju

O. Lekić

Privode se kraju i posljednji detalji priprema za takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru! U subotu 15. augusta, najbolji svjetski skakači u vodu po prvi put će se nadmetati na Starom mostu, i sa 27 metara visine izvoditi vratolomne skokove od kojih zastaje dah. Takmičenje počinje u 15:30h, a ulaz je besplatan.

Skakači su stigli u grad na Neretvi i aklimatizuju se na mostarski „čelopek“, a kako bi se navikli i na hladnoću Neretve, u četvrtak imaju prvi trening. U petak je na rasporedu drugi trening, ali i preliminarna runda skokova, koja je zvanični dio takmičenja. Svi oni koji najbolje svjetske skakače žele vidjeti na djelu i prije glavnog dana takmičenja u subotu, imaju za to priliku već u petak od 15:30h. Ulaz je besplatan za sve dane takmičenja.

Kako bi se postigla visina od 27 metara, sa koje će takmičari skakati, na mostu je prošlih dana postavljena dodatna platforma visoka sedam metara. Ukupna visina je sada skoro za trećinu veća od visine samoga mosta, što izgleda uistinu impresivno i izaziva mnoge zadivljene poglede i komentare.

U Mostaru je sve u znaku subotnjeg takmičenja, a atmosferu u gradu zabilježila je i međunarodna TV ekipa koja prati takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva. Kako je izgledalo njihovo putovanje kroz Mostar, pogledajte u ovom videu: https://www.youtube.com/watch?v=kR0sz33hrug.

U četvrtak Orlando Duque, ljubimac mostarske publike, i Niki Stajković, sportski direktor Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, drže cliff diving radionicu za sve one koji žele savladati ili usavršiti vještinu skokova. Publiku očekuju i brojni drugi dodatni sadržaji. Ono što svakako treba izdvojiti je nastup MSR JetSurf ekipe iz Češke, koja će u pauzama takmičenja zabavljati gledaoce svojim akrobacijama na motornim daskama za surfanje.

Zabava se ne završava ni proglašenjem pobjednika takmičenja. Biće organizovan ne jedan, već dva after partyja. U klubu Oscar gosti mogu uživati u nastupu Perpetum Mobile Banda od 21h do ponoći. Zabava u klubu Alibaba počinje u 23h, a za dobru muziku i raspoloženje pobrinuće se Groovyman, gost iz Beograda.

Ovog vikenda u Mostaru će nesumnjivo biti jako uzbudljivo. U subotu 15. augusta, u 15:30h, elitni svjetski skakači izvodiće svoje bravurozne skokove u gradu u kojem je tradicija skokova stara stotinama godina i pred publikom koja živi sa skokovima i za njih. Ulaz na takmičenje je besplatan. Sve informacije i novosti o takmičenju pratite na redbull.ba i oficijelnoj stranici takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.