Red Bull X Fighters: Clinton Moore ponovo slavio

Red Bull X Fighters: Clinton Moore ponovo slavio

E. Škorić

U drugom ovosezonskom nadmetanju Red Bull X Fightersa koje je proteklog vikenda održano u Atini slavio je Clinton Moore.

 Pobjednički niz nastavio se nakon iznenađujućeg nastupa na otvorenju sezone u Mexico Cityu. Iako su veliki favoriti ovog takmičenja, Thomas Pagès i Rob Adelberg i na ovoj lokaciji izveli zapanjujuće trikove, Moore se ipak zasluženo popeo na najviše postolje. Nakon novog trijumfa Australac je bio sretan. “Puno je tereta spalo s mojih ramena, osjećam se iscrpljeno.

Prva pobjeda je i za mene bila iznenađenje, mislio sam da mi se samo posrećilo. Onda sam stigao u Atinu i svjestan velike konkurencije ponovno dao sve od sebe i izborio se za mjesto na postolju. Mojoj sreći nema kraja”, kazao je Moore. Veliki broj gledalaca u Mramornom kamenolomu svjedočili su nezaboravnom FMX događaju.

Inače, Grčka je najveća i najteža staze ove sezone. Fantastičnim izvedbama i najzahtjevnijim trikovima svjedočile su prepune tribine glavnog grčkog grada. Naredno nadmetanje na program je 10.jula u Madridu.

Rezultati Red Bull X-Fighters - Atina:
1. Clinton Moore (Australija)
2. Thomas Pagès (Francuska)
3. Rob Adelberg (Australija)

Redosljed u ukupnom poretku: 1. Clinton Moore (Australija) 100 poena 2. Thomas Pagès (Francuska) 80 poena 3. Levi Sherwood (Novi Zeland) 80 poena 4. Rob Adelberg (Australija) 65 poena 5. Dany Torres (Španija) 55 poena

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.