"Je li ono što su u Srbiji uradili vrijedno dječijih suza?"

Crnogorci ogorčeni

"Je li ono što su u Srbiji uradili vrijedno dječijih suza?"

E. Škorić

Ne stišavaju se strasti satima nakon odigrane utakmice finala Evropskog prvenstva u vaterpolu između Srbije i Crne Gore.

Slavila je Srbija sa 10:8 i tako treći put u nizu postala prvak Evrope, ali Crnogorci tvrde - na pogon suza!

"Utisak je da su nas suci upropastili. Srbija je velika reprezentacija, sve što su dosad osvojili zaslužili su, ali za ovaj meč nisam siguran da je bilo tako", rekao je nakon utakmice crnogorski kapetan Nikola Janović, dok je njegov mlađi brat i suigrač u reprezentaciji bio još direktniji.

"Kad god igramo neku važnu utakmicu, nama namjeste suce. I u polufinalu protiv Italije je suđenje bilo sramotno. Vidi se koliko neke države imaju utjecaj. Sve se vidjelo ovaj put. Da Srbija nije pobijedila bilo bi to veliko iznenađenje", rekao je Mlađan.

Crnogorski mediji ne mogu da se pomire s 'nepoštenim' porazom i pišu o krađi koja ih je zadesila u Kombank Areni u Beogradu.

"Srbija je osvojila još jedno odličje, treći put zaredom uzela zlato na europskim prvenstvima. Ali, crnogorski vaterpolisti osvojili su nešto vrijednije. Srca navijača ponovo kucaju za njih. Crna Gora će ih dočekati kao heroje. I za kraj - vraćamo se na početak. Da li će se osobe u bijelom ikada zapitati je li to što su uradili vrijedno dječijih suza...", pitaju se Crnogorci.

Srbijanski mediji šute, slave pobjedu, kao da je potpuno zaslužena. A čini se da nije... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi