Ragbi: BiH bolja od Slovenije

Na krilima Vehabovića BiH došla do pobjede

Ragbi: BiH bolja od Slovenije

D. Rakanović

Ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u subotu u Ljubljani Sloveniju rezultatom 22:15, okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, “REIC Conf. 2 south”, 

Povela je naša reprezentacija sa 6:0, da bi Slovenci smanjili na 5:6, a bh. reprezentacija do kraja poluvremena drži prednost pa se na odmor otišlo sa 13:12. 

U nastavku meča, Slovenija je uspjela da se približi na 16:15, ali naša reprezentacija se na krilima u ovoj utakmici sjajnog Vehabovića odvaja na sedam poena razlike i pobjeđuje.

Najbolji igrač naše reprezentacije bio je Armin Vehabović koji je postigao 17 poena, dok je Miralem Lekić postigao pet.

BiH nakon tri utakmice drži drugu poziciju sa dvije pobjede i jedan poraz i ima devet usvojenih poena.

Narednu utakmicu BiH igra protiv reprezentacije Srbije 22. aprila.

Bosna i Hercegovina: Dedić Almas, Fetić Mirsad, Pašić Semir, Kavazović Armin, Lekić Miralem 5, Oruč Haris, Petrušić Dario, Pašanbegović Nusret, Kadić Sejad, Subašić Sabahudin, Spahić Fadil, Glavaš Selmir, Topčić Semir, Bišić Mahir, Vehabović Armin 17, Tutmić Wernes, Fetić Mehmed, Pojskić Edin, Suljić Ammar, Ahmić Nejro, Tufekčić Sedad, Kapić Mirza, Armin Čerim.

Treneri: Uzunović Kenan i Mušinović Ermin

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi