Ragbi u BiH ima svijetlu budućnost

Omladinci Čelika završili uspješnu sezonu

Ragbi u BiH ima svijetlu budućnost

Ragbi škola Ragbi kluba Čelik nastupila je na završnom IV kolu Prvenstva Dalmacije za mlade u ragbiju koje je održano 2. decembra u organizaciji Ragbi kluba Invictus iz Dubrovnika. 

Ovo je ujedno bio i posljednji ragbi događaj za mlađe uzraste u regionu, a eto učešće je uzeo i jedan tim iz BiH.

Na ovome turniru mladi ragbijaši iz Zenice nastupili su u tri kategorije U8, U10 i U12 sa ukupnim brojem preko 40 takmičara u ove tri kategorije. Pored Ragbi kluba Čelik nastupili su i omladinci Ragbi kluba Makarska Rivijera, Ragbi kluba Nada iz Splita i Ragbi kluba Sinj iz Sinja, uz domaćina Ragbi klub Invictus Dubrovnik.

Rad ragbi škole Čelika nije prošao nezapaženo, ostvareni su izuzetno dobri rezultati u svim kategorijama u sva četiri kola takmičenja za mlade u ragbiju.

Na dosadašnjim turnirima najbolji plasman je ostvarila U8 selekcija koja je osvojila prvo mjesto na svim turnirima u ovom dijelu sezone.

Obzirom na broj igrača koji je učestvovao na ovim turnirima može se ustvrditi da ragbi kao sport ima svijetlu budućnost. Sada slijedi zimska pauza i treninzi u sali kako bi se unaprijedile vještine i znanja, a sve kao uvod u veliki drugi po redu Kids Rugby Fest koji će se održati u Zenici 18. maja 2019. godine.

Izuzetno je važno napomenuti da Ragbi škola Ragbi kluba Čelik funkcionira na potpuno besplatnom principu za polaznike i da je sav rad stručnog i tehničkog osoblja na volonterskoj bazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi