Cliff Diving spektakl nastavlja se u Kopenhagenu
FOTO: Red Bull

Skokovi sa zgarde Opere

Cliff Diving spektakl nastavlja se u Kopenhagenu

Haris Zilić

Nastavlja se sezona u Cliff Divingu, najzubudljivijem takmičenju u Red Bull Evenets seriji.

Najbolji takmičari i takmičarke današnjice za nove bodove borit će se u danskom Kopenhagenu, a takmičenje je zakazano za subotu 16. juli s početkom u 15 sati.

To će biti peti put da se Cliff Diving održava u Kopenhagnu, a prvi put nakon 2013. godine.

Takmičenje u danskoj prijestolnici je veoma interesantno.

Učesnici skaču sa paltforme koja je postavljena na zgradu Opere u srcu Kopehagena, tako da je ovo jedna od Cliff Diving serija gdje se takmičenje odvija u samom centru grada.

U Kopenhagenu ćemo gledati 12 takmiačra u ženskoj i 12 u muškoj konkurenciji.

Muškarci će skakati sa platforme visoke 27 metara, a djevojke sa paltforme visoke 21 metar.

Nakon Pariza, Cliff Diving stiže na sjever Evropea, a u Parizu su slavili Catalin Preda i Rhiannan Iffland. Prije toga sezona je otvorena u Bostonu.

Naravno, Cliff Diving je zanimljiv i ljubiteljima Red Bull adrenalina u Bosni i Hercegovini jer je i ove godine u kalendaru Stari most u Mostaru.

Nema sumnje da nas u danas Danskoj očekuje još jedan istinski red Bull spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti