Sport koji je samo za hrabre: Koliko novca donesu skokovi u vodu?

Počinje nova sezona Red Bull Cliff Divinga

Sport koji je samo za hrabre: Koliko novca donesu skokovi u vodu?

O. Lekić

Stigao je trenutak u Red Bull kalendaru koji su svi s nestrpljenjem očekivali.

Počinje nova sezona Red Bull Cliff Divinga, jednog od najatraktivnijeg događaja u svijetu sporta.

Prva postaja ove sezone je Boston. Tamo se takmičenje u skokovima u vodu vraća nakon devet godina, a počinje u subotu 4. juna od 21:30 po centralnoevropskom vremenu.

Platforma s koje se skače visoka je 27 metara. Glavni favorit za pobjedu je Gary Hunt, a po prvi put će na takmičenju skakati i djevojke.

Svaki takmičar za učešće dobija sjajne cifre novca. Po jednom takmičenju skakači su plaćeni 35.000 dolara, ali to nije sve.

Red Bull je osigurao brojne bonuse za najbolje. Tako svaki pobjednik inkasira dodatne bonuse, kao i ostali skakači koji se nađu na pobjedničkom postolju.

Red Bull je svima njima omogućio i velike sponzorske ugovore kojima su potpuno osigurani uz samo jedan zahtjev takmičarima - oduševiti publiku.

Međutim, nijednom od takmičara novac nije motiv. Oni jednostavno vole to što rade i to pokazuju iz takmičenja u takmičenje u kojima oduševljavaju javnost.

Nema dileme da će ovaj sport u budućnosti još više rasti. Za njega vlada veliki interes, publika je luda za skakačima i vrijeme je da zabava počne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.