Pogledajte kako su Gaga i Stihi u Mostaru pobijedili strah od visine

Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Pogledajte kako su Gaga i Stihi u Mostaru pobijedili strah od visine

Haris Zilić

U Mostaru se održava Red Bull Cliff Diving takmičenje koje je glavni događaj u gradu na Neretvi, skokovi sa Starog mosta privukli su veliku pažnju, no puno je i zanimljivih dešavanja "iza scene".

Kanađanka Molly Carlson jedna je od takmičarki iz Red Bull Cliff Diving Svjetske serije, ali je izuzetno popularna i na društvenim mrežama gdje svojim sadržajem, između ostalog, podiže svijest i ističe važnost mentalnog zdravlja. Na Instagramu Molly ima više od 232.000 pratilaca, dok je na TikToku prati 3,8 miliona ljudi. Svoje inspirativne i motivirajuće klipove objavljuje pod hashtagom #bravegang, a broj pregleda vrtoglavo raste.

S obzirom na činjenicu da skače s velikih visina na raznim svjetskim lokacijama, mnogi će reći da ona uopće ne osjeća strah. Međutim, to naravno nije tako, a upravo na tome se bazira njena misija. Cilj joj je da ljudi znaju da je strah sasvim normalna stvar te se trudi da im svojim primjerima i savjetima pomogne da savladaju prepreke i pobijede strahove.

Tako je fascinantna Molly u Mostaru pored svojih skakačkih vještina demonstrirala i one "terapeutske". Naime, članovi grupe Helem Nejse, Gaga i Stihi, koji su ujedno i voditelji programa Red Bull Cliff Divinga, uplašili su se visine platforme koja postavljene na Starom mostu. Poznato je da djevojke skaču s 21, a muškarci s 27 metara, tako da uopće nije jednostavno odvažiti se i popeti na platformu, a pogotovo skočiti s nje. Pogled s platforme, uz vjetar koji puše, definitivno će izazvati strah i kod najhrabrijih.

No, Molly je prihvatila izazov te je ohrabrila Čika Gagaru i Stihija da pobijede svoj strah od visine. Dok je Stihi govorio o tome koliko visoko se smije popeti, inspirativna Kanađanka je poručila da treba otići još dalje, odnosno na maksimalnih 27 metara. Gagara je kazao da "nema šanse" da to učini, posebno jer je vjetar bio prejak, ali Carlson nije odustajala. Momci na kraju nisu imali izbora pa su se uhvatili u koštac sa svojim strahom i krenuli stepenicama platforme na veću visinu. Gagara je iskoristio "as iz rukava" te je popio Red Bull vjerovatno razmišljajući, ko zna, možda mu ipak zatrebaju krila.

Dvojac iz grupe Helem Nejse je uspješno savladao izazov i pobijedio strah, a Gagara je smogao snage i za jedan freestyle na platformi. Kako je sve izgledalo, svakako pogledajte u simpatičnom videu: Helem Nejse  Instagram

Inače, danas je okončana i druga serija Red Bull Cliff Divinga, a vodstvo su zadržali upravo Molly Carlson u ženskoj te Rumun Catalin Preda u muškoj konkurenciji. Ipak, još uvijek ništa nije gotovo jer se u subotu održava veliko finale.

Za one koji nisu u Mostaru, pretposljednju stanicu prvenstva bit će moguće pratiti u direktnom prenosu od 15:30 sati na Red Bull TV i Hayat TV, kao i na Facebook stranici te YouTube kanalu Red Bull Cliff Diving Svjetske serije.

Top Komentari

Zaccheroni
Gospodara mi veca damu ima ona od njih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi