Mislite da ste hrabri i 'ludi'? Onda pogledajte ovaj video i još jednom razmislite

Red Bull Cliff Diving je samo za one najhrabrije

Mislite da ste hrabri i 'ludi'? Onda pogledajte ovaj video i još jednom razmislite

Endin Čaušević

U Bostonu se sutra održava prvo ovosezonsko takmičenje Red Bull Cliff Diving.

Boston će nakon devet godina pauze biti ponovo domaćin Red Bull Cliff Divinga na kojem ćemo gledati najbolje svjetske skakače, a spektakl je već sada zagarantovan.

Na Cliff Divingu tradicionalno gledamo sjajne skokove iz akrobacije, a sigurno je da će tako biti i u Bostonu. Muškarci će skakati sa skakaonice visoke 27 metara, dok će po prvi put nastupiti i žene, a visina skakaonice će biti 21 metar.

Dubina vode ispred platforme s koje će skakati je sedam metara, a vremenska prognoza je sve oduševila jer će sutra biti sunčano vrijeme u Bostonu.

Takmičarka Genevieve Bradley pokazala je putem Instagram storyja kako izgleda pogled sa skakaonice nakon čega je svima jasno da je potrebna nevjerovatna hrabrost da biste skočili s takve visine.

Pored hrabrosti tu se ističu i nevjerovatni potezi koje skakači rade u zraku kako bi izveli savršen skok. Zbog toga je ovaj sport sve popularniji u svijetu, a špekuliše se da bi ga mogli gledati uskoro i na Olimpijskim igrama.

Platforma u Bostonu postavljena je na Institutu za savremenu umjetnost, a očekuje se sutra da mjesta oko platforme predviđena za gledatelje budu ispunjena do posljednjeg mjesta.

Sezona ispred nas bit će i historijska u Red Bull Cliff Divingu, obizrom da će takmičari u augustu kada Oslo bude domaćin skakati sa platforme visoke 30 metara koja će biti postavljena na Gradskoj Operi i to će biti najviša platforma u historiji.

Naravno, u kalendaru je ponovo i Bosna i Hercegovina jer će i ove godine krajem avgusta biti održano Red Bull Cliff Diving takmičenje na Starom mostu u Mostaru.

Top Komentari

Kiss
Ne bi ni za milion skočio,svaka čast
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.