Uzbudljiva noć Hip Hopa i osam neustrašivih
FOTO: Red Bull

Finale Red Bull RapLike

Uzbudljiva noć Hip Hopa i osam neustrašivih

Haris Zilić

U klubu Cinemas Sloga u Sarajevu, 15. novembra, s početkom u 20 sati, očekuje nas spektakularno finale freestyle rap takmičenja Red Bull RapLika, a sudije su odabrale osam finalista koji će se boriti za titulu kralja ili kraljice freestyle-a.

Ove godine, osam vrhunskih freestyle repera iz BiH i regije borit će se za prestižnu titulu, a publika će imati priliku svjedočiti žestokim rap borbama i nezaboravnom muzičkom iskustvu. Sudije ovogodišnjeg finala su legende rap scene - Frenkie, Sajfer i Smoke Mardeljano, koji će ne samo ocjenjivati takmičare, već i podići atmosferu svojim vlastitim nastupima.

U finale su se plasirala neka stara i neka nova lica koja su svojim skillom oduševila sudije. U srijedu u Slogi ćemo tako gledati Nešelu koja brani prošlogodišnju titulu, kao i Nycu koji je 2022. bio drugoplasirani. Nastup ponavljaju i YoungYan i Unikat od kojih se očekuje žustra borba, a novo ime na Red Bull Raplici je Risky. Iz susjedne Hrvatske na finale stižu ovogodišnji šampion iz Zagreba Mleeksah, te Prga i Mali Japanac koji su u oktobru ove godine oduševili publiku u zagrebačkom Katranu.

U voditeljskim ulogama na ovom nezaboravnom finalu će se naći dobro poznati Helem Nejse dvojac, Gaga i Stihi, koji su pobijedili na Red Bull Raplici prije više od 10 godina. Njihovo iskustvo i karizma obećavaju dinamičan program i mnogo uzbuđenja.

Za muzičke podloge i beatove tokom finala će se pobrinuti slavni DJ Soul, a nezaboravan afterparty donosi DJ Forora, poznata po energičnim rap i RnB nastupima. Forora, koja se istakla na domaćoj DJ sceni i privukla pažnju na društvenoj mreži TikTok, garantuje da će veče završiti u ritmu nevjerojatne zabave.

Svi su pozvani da se pridruže ovoj hip hop revoluciji, a karte su dostupne putem servisa kupikartu.ba, te na dan događaja na ulazu u klub Cinemas Sloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi