Dominacija Verstappena na sprint utrci u Brazilu, ali priča dana je Yuki Tsunoda!

Alpha Tauri oduševio

Dominacija Verstappena na sprint utrci u Brazilu, ali priča dana je Yuki Tsunoda!

Endin Čaušević

Max Verstappen nastavio je dominaciju u Formuli 1 jer je i večeras u sprint utrci za Veliku nagradu Brazila slavio ispred konkurencije, te najavio šta nas čeka i sutra u glavnoj utrci.

Lando Norris imao je pole poziciju za večerašnju sprint utrku i uspio je voditi tek stotinjak metara, a potom se ukazao Verstappen koji je bez problema prestigao vozača McLarena.

Verstappen je u prvoj krivini preuzeo vodstvo koje nije ispuštao do samog kraja i sasvim zasluženo je došao do pobjede i novih bodova iako je već davno osigurao odbranu titule prvaka svijeta.

Norris je pokušavao da dođe u DRS zonu cijelu utrku, ali ni to nije uspio, te se morao na kraju zadovoljiti drugim mjesto.

Mjesto na postolju osvojio je i Sergio Perez koji je završio treći i prekinuo očajnu seriju rezultata. Meksikanac je bio poprilično dobar, no jasno je da se tek sutra od njega očekuje da opravda očekivanja.

Oglasi

Četvrti je bio George Russell, dok je peto mjesto pripalo Charlesu Leclercu koji je u finišu prestigao Lewisa Hamiltona.

No, priča dana su vozači Alphe Tauri. Yuki Tsunoda je bio na kraju šesti jer je također prestigao Hamiltona koji je završio kao sedmi. Sjajnu utrku za Alphu Tauri zaokružio je i Daniel Ricciardo koji je bio deveti.

Ispred Ricciarda bio je danas indisponirani Carlos Sainz koji se u svom Ferrariju nije istakao.

Međutim, pravi spektakl čeka nas sutra kada se vozi glavna utrka za Veliku nagradu Brazila. Podsjećamo, na pole poziciji je Verstappen, a iza njega startaju Leclerc, Stroll, Alonso, Hamilton, Norris, Sainz.... Utrka počinje u 18 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi