Red Bull Homerun: Takmičari i gledaoci uživali na Jahorini
FOTO: Red Bull

Masovni spust 200 skijaša i boardera

Red Bull Homerun: Takmičari i gledaoci uživali na Jahorini

H. Zilić

Jahorina je danas po deveti put bila pozornica najvećeg masovnog spusta skijaša i snowboardera u našoj zemlji. Nakon uzbudljive trke pobjednicima su pripale vrijedne nagrade, a odlična zabava nastavila se na večernjem afterpartyju.

Deveto izdanje najzabavnije trke na snijegu još jednom je ispunilo očekivanja, ponudivši uzbudljivo takmičenje i dan odlične zabave na olimpijskoj ljepotici. Ljubitelji snježnih radosti nisu dozvolili da im užitak i dobro raspoloženje pokvare ne tako idealne vremenske prilike, naprotiv, magla na vrhu učinila je utrku za još jedan stepen izazovnijom.

Red Bull Homerun od učesnika iziskuje dosta snage, spretnosti i hrabrosti, a zauzvrat nudi još više adrenalina, zabave i smijeha. Utrka je ove godine privukla rekordnih 200 takmičara iz 11 zemalja, a pred kraj procesa prijava, tražio se broj više za one koji su u zadnji čas odlučili da se priključe zabavi.

Opis nije dostupan.

Takmičari su od starta trke na Poljicama najprije morali u pancericama i bucama trčati 150 metara do svojih skija i snowboarda, a zatim se na njima što brže spustiti niz stazu dugu oko dva kilometra, do hotela Termag. U uzbudljivoj završnici trke, o pobjednicima su odlučivale stotinke.

Prvo mjesto u kategoriji skijaša zauzeo je Strahinja Đokanović. On je za dlaku bio bolji od Davida Udovičića, a treće mjesto zauzeo je Demir Hadžimuratović. Bivšem članu reprezentacije BiH, Strahinji Đokanoviću, ovo je treća pobjeda na Red Bull Homerun. Oduševljen formatom trke napomenuo je da je u trci učestvovao uprkos svježoj povredi: „Kao i uvijek organizacija je bila odlična. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali imao sam motiv i volju da pokažem da sam „number 1“.

Na najviše postolje u kategoriji skijašica popela se Sara Lučić, a slijedile su je Lana Blagojević i Lejla Dedović. Sara Lučić dugogodišnja je učesnica Red Bull Homerun i ovo joj je druga uzastopna pobjeda. „Trka je jako zanimljiva i neobična, posebno zbog toga što smo prvo morali trčati u pancericama svi zajedno. Na startu nas je bilo preko 200 i konkurencija je bila stvarno jaka ove godine. Zadovoljna sam jer sam opravdala očekivanje svojih navijača.“

Najbrži u kategoriji snowboardera bio je Stefan Lazarervić, a najbolja snowboarderka Jessica Truman. Jessica Turman dolazi čak iz Kanade, i oduševljena je ljepotom Jahorine i uzbudljivom trkom.

Najboljima na snijegu su na proglašenju pobjednika pripale primaljive nagrade – Head skije i board, vikend aranžmani Hotela Termag i Hotela Lavina, vikend ski passovi OC Jahorina, rafting vikend na Tari i poklon paketi brenda Audi.

Opis nije dostupan.

Nakon i proglašenja pobjednika, takmičari i gledaoci su zabavu na snijegu nastavili i u večernjim satima. Na afterpartyju ispred Kolibe hotela Termag, gosti su do dugo u noć nastavili plesati u Winter Funky Disco setu koji su za ovu priliku pripremili DJ Soul i Indigo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.