Kolone gledalaca slijevaju se oko Starog mosta, uskoro počinje Red Bull Cliff Diving
FOTO: Red Bull

Finale takmičenja

Kolone gledalaca slijevaju se oko Starog mosta, uskoro počinje Red Bull Cliff Diving

Haris Zilić

 Hiljade gledalaca pristižu na plato ispod Starog mosta, kako bi pratili spektakularno finale takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 u Mostaru.

Atmosfera se u Mostaru zagrijava uoči takmičenja najboljih svjetskih skakača i skakačica. Posjetioci ispunjavaju prostor ispod i oko mosta, žureći da zauzmu što bolja mjesta sa kojih će pratiti skokove.

Program počinje u 14 sati, a prisutni će imati priliku da uživaju u nevjerovatnim skokovima od kojih zastaje dah, a koje će takmičari izvoditi s visine od 21 metra (žene) odnosno 27 metara (muškarci).

Veliki broj gledalaca je pristigao iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i van granica naše zemlje, kako bi uživali u gradu na Neretvi i sportskom spektaklu na prelijepom Starom mostu.

Ovo je osmo uzastopno gostovanje svjetske cliff diving elite u našoj zemlji, tako da je to postao skoro tradicionalan događaj, a Mostar stekao reputaciju „klasika“ prvenstva.

Koristi od ovakvih vrhunskih sportskih manifestacija su višestruke. Pored velikog broja gostiju, popunjenih smještajnih kapaciteta i više posla za ugostitelje i trgovce, ovakvi događaji značajno doprinose promociji domaćina kao turističke destinacije.

Vijesti, slike i snimke sa takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva redovno obilaze cijeli svijet i putem velikog broja medija dopiru do višemilionskog auditorija. Nije potrebno ni naglašavati koliko je to dobra reklama za Mostar, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Oni koji nisu u Mostaru pretposljednju stanicu prvenstva mogu pratiti u direktnom prenosu od 15:30 sati na Red Bull TV i Hayat TV, kao i na Facebook stranici te YouTube kanalu Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti