Red Bull spektakl uživo na SportSport.ba: Dvojica pilota će u letu zamijeniti avione!

Sve za manje od minute

Red Bull spektakl uživo na SportSport.ba: Dvojica pilota će u letu zamijeniti avione!
Uživo

Sponzorski tekst

Padobranci Luke Aikins i Andy Farrington večeras će pokušati uraditi ono za šta svi kažu da je nemoguće.

Naime, oni će se s dva Cessena 182 aviona popeti na visinu od 4.000 metara, a zatim će ih usmjeriti u sinhronizovano poniranje prema tlu i isključiti će motore. Brzinu pada od 225 km/h će kontrolisati specijalne kočnice.

Nakon toga će oba pilota da napuste avione, te će nakon tandem skoka preći u druge avione i preuzeti kontrolu nad njima i nakon toga ih prizemljiti. No, čar svega je što to moraju sve da urade za manje od jedne minute.

Ovo je prvi put u historiji avijacije da će pilot uzletjeti u jednom avionu, a sletjeti u drugom.

Cijeli ovaj poduhvat možete pratiti uživo na RedBull TV i to OVDJE, a spektakl koji se inače održava u Arizoni će početi večeras u jedan sat iza ponoći.

Aikins i Farrington su dvojica najiskusnijih padobranaca i pilota u timu Red Bull Air Force. Takođe su komšije, a pored svojih kuća su izgradili i malu privatnu pistu za uzlijetanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi