Red Bull takmičenja uživo na SportSport.ba: Bliži se trenutak nevjerovatnog poduhvata
FOTO: Red Bull

Plane Swap

Red Bull takmičenja uživo na SportSport.ba: Bliži se trenutak nevjerovatnog poduhvata

Sponzorski tekst

Sezona Red Bull takmičenja nastavlja se večeras zanimljivim i pomalo nevjerovatnim poduhvatom.

Padobranci Luke Aikins i Andy Farrington će danas pokušati nemoguće i svakako potez koji će ući u historiju ekstremnih sportova možemo slobodno reći.

Pomenuti padobranci će se sa dva Cessna 182 aviona popeti na visinu od 4.000 metara, usmjeriti ih u sinhronizovano poniranje prema tlu i isključiti motore, dok će specijalne kočnice održavati kontrolisanu brzinu pada od 225 km/h. Oba pilota će potom napustiti svoju letjelicu i nakon tandem skoka preći u drugu, preuzeti kontrolu nad avionima i bezbjedno ih prizemljiti - sve to u manje od jedne minute.

Ovo je prvi put u historiji avijacije da će pilot uzletjeti u jednom avionu, a sletjeti u drugom. Cijeli projekat je Aikinsova zamisao, inspirisana fotografijom iz magazina o avijaciji iz 1990. godine.

U pitanju je poduhvat poznatiji kao "Plane Swap", a sve pomenuto će gledaoci u cijelom svijetu moći pratiti u direktnom prenosu na Red Bull TV, u ponedjeljak 25. aprila, s početkom u 1 sat ujutro po našem vremenu, kao i na portalu SportSport.ba.

Tako će jedan zaista nevjerovatan poduhvat napraviti mali razmak između takmičarskih sportova, a u maju se nastavljaju Red Buzll uzbuđenja novim utrkama u UCL MTB.

Top Komentari

Zulfikar
Lako je ovo sa avionim Cessna ali hajde nekim helikopterom ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi