Remi bh. šahista, poraz šahistkinja

Remi bh. šahista, poraz šahistkinja

O. Lekić
Teme:

Muška šahovska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u sedmom kolu šahovske olimpijade u Istanbulu sa Češkom odigrala neriješeno 2:2, dok su bh. šahistkinje poražene od Bugarske sa 0,5:3,5.

Jedinu pobjedu za bh. tim u meču sa Češkom ostvario je internacionalni majstor Denis Kadrić koji je savladao velemajstora Jirija Stoceka.

Bojan Kurajica i Boško Tomić svoje partije završili su remijem, dok je Emir Dizdarević doživio poraz.

U derbiju kola Rusija je savladala Azerbejdžan sa 2:5,1:5 i zadržala prvo mjesto sa 13 meč-poena, dok je Kina savladala Armeniju 2,5:1,5 i probila se na drugo mjesto tabele sa 12 poena.

BiH se nalazi u grupi zemalja sa devet osvojenih meč-poena.

Ženska bh. reprezentacia je nakon jučerašnjeg trijumfa nad Meksikom danas u sedmom kolu poražena od Bugarske sa 0:5,3,5.

Jedini remi izborila je Sanja Dedijer, dok su poraze pretrpjele Aleksandra Dimitrijević, Dijana Dengler i Mira Dedijer.

Šahistkinje BiH nakon sedam kola imaju osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.