Reprezentativke BiH u stonom tenisu napredovale na rang listi

Nakon završetka Svjetskog prvenstva

Reprezentativke BiH u stonom tenisu napredovale na rang listi

Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u stonom tenisu na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Halmstadu ostvarila je šest pobjeda i upisala dva poraza, što je bilo dovoljno da zauzme 51. mjesto.

Svjetska stonoteniska federacija objavila je najnoviju rang listu na kojoj su sve tri naše predstavnice ostvarile napredak.

Emina Hadžiahmetović, naša najbolja stonoteniserka, trenutno sa 2.313 bodova zauzima 172. mjesto i ostvarila je napredak za 71 mjesto, s obzirom na to da je prije početka Svjetskog prvenstva u Švedskoj bila plasirana kao 243. igračica svijeta.

Snežana Marković je trenutno plasirana na 379. poziciji sa 580 bodova, a prije nastupa u Halmstadu bila je na 606. mjestu.

Najveći pomak ostvarila je Sanja Milojica, koja je napredovala za 266 mjesta. Ona je uoči SP-a bila 660. igračica svijeta, a sada sa 520 bodova zauzima 394. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi