Američku kraljicu sprinta izbacili iz aviona zbog incidenta, ostali putnici uživali u prizoru

Richardson opet pravi probleme

Američku kraljicu sprinta izbacili iz aviona zbog incidenta, ostali putnici uživali u prizoru

E. Škorić

Kontroverzna američka atletičarka Sha'Carri Richardson još jednom je privukla pozornost, pošto je izbačena iz aviona zbog svađe sa stjuardesom.

Ova američka sprinterica je prošlog ljeta dospela u žižu javnosti nakon trke u New Yorku. Tada je bila druga na 100 metara sa vremenom 10.85, dok je pobjedu ostvarila na 200 metara koje je istrčala s vremenom 22.38.

Ona je propustila Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine zbog toga jer je bila pozitivna na marihuanu, a u New Yorku je pozornost privukla zbog sportske odjeće koju je nosila na sebi.

Umjesto klasičnog kombinezona kojeg nose atletičari i atletičarke, nosila je ružičasti bodi s mrežama na rukama i nogama. Uz to je imala duge nokte, bila je našminkana i imala je svjetlucave tačkice na čelu. Ovaj njen outfit izabrao je svakakve rasprave na press konferenciji, ali ona je kazala:

"Želim da ljudi znaju da možete biti svoji, a ako to znači da želite biti seksi, biti slatki ili želite da se izrazite na način na koji do sada niko nije učinio, ne dopustite da vas iko zaustavi".

Oglasi

Sada je podijelila snimke na Instagramu na kojima se vidi kako je izbacuju iz aviona prije leta. Zbog korištenja mobitela bila je nekoliko puta upozorena, a onda su od nje zatražili da napusti avion.

Richardson je optužila pratitelja kojeg je identificirala kao "Johna" da je nije poštovao prije polijetanja kada ju je zamolio da prekine razgovor na mobitelu.

“Prije videa ovaj me gospodin zamolio da prekinem razgovor na mobitelu, to sam i učinila”, napisala je 22-godišnjakinja u opisu jednod od videa koji je podijelila sa svojih 2,2 miliona pratitelja.

“Rekla sam mu da mi se ne sviđa ton kojim je razgovarao sa mnom. Nakon toga, dok je stajao ispred mene i izvršavao sigurnosne protokole, nastavio se naginjati i gledati u moj telefon. Tražio je da vidi jesu li moji telefoni u ovom trenutku u načinu rada u aviomodu. Tražio je da mu pokažem. Što sam i učinila".

Richardson je napisala da putuje na odmor, iako nije odmah bilo jasno gdje ide. Dok se incident nastavljao, atletičarka je snimila stjuardesu dok se pokušavala sakriti iza zastora.

"Nemate pojma ko sam ja", rekla je sprinterica dok je sarkastično mahala putnicima dok su je pljeskom ispratili napolje. "I dalje sam superzvijezda, koji je tvoj problem, ti si obična osoba. Mogu upravljati privatnim avionom, glupane", govorila je na izlasku putniku.

Richardson je pitala pratitelje na društvenim mrežama bi li trebala pokrenuti pravni postupak protiv American Airlinesa zbog navodnog maltretiranja.

“Recite mi hoću li pogriješiti ako pokrenem pravni postupak protiv aviokompanije @americanair, ne samo da je čovjek prijetio meni, već i nevinom prolazniku koji se samo želio slikati sa mnom”, napisala je.

Richardson, rođena u Dallasu, proslavila se kao tinejdžerica na Univerzitetu Louisiana State s nekim blistavim izvedbama u kojima je ostvarila četvrto najbrže vrijeme na 100 metara u historiji Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi