Nepristojnost Ronniea O'Sullivana tokom meča: Nije primjereno za mlađe od 18

Bit će kažnjen

Nepristojnost Ronniea O'Sullivana tokom meča: Nije primjereno za mlađe od 18

Edmir Škorić

Ponajboljem snooker igraču svijeta Roonieu O'Sullivanu prijeti novačna kazna zbog nepristojnog gesta tokom prvog kola Svjetskog kupa u Sheffieldu.

Najveća zvijezda snookera smatra se ujedno i najkontroverznijom u ovom sportu. Iako se nedavno šestostruki svjetski prvak ponašao mnogo mirnije, u prvom kolu svjetskog prvenstva u Sheffieldu napravio je nešto zbog čega cijeli svijet opet govori o njemu.

Naime, u meču sa Davidom Gilbertom (dobio 10:5) je 46-godišnji Ronnie ponovo promašio, a da nije pogodio crnu loptu. U naletu bijesa, napravio je nepristojan gest zbog čega se protiv njega pokrenuo disciplinski postupak.

Dogodilo se to u 13. frejmu, kada je na semaforu bilo samo 28 poena na strani Britanca.

U narednoj utakmici 46-godišnjak će se suočiti sa Ircem Markom Allenom, koji je savladao Scotta Donaldsona sa 10:6. Čak i prije sljedećeg kola, Ronnie O'Sullivan bi mogao biti kažnjen zbog prekršaja.

Top Komentari

Neunner
Novinaru, blage veze ti nemas..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi