Ruski sportisti će se zbog štednje za OI pripremati kod kuće

Za sve je kriv pad ruske rublje

Ruski sportisti će se zbog štednje za OI pripremati kod kuće

Ruski sportisti će se za Olimpijske igre u Rio de Janeiru uglavnom pripremati na tlu svoje domovine, a razlog za to su ekonomski problemi u kojima se nalazi Rusija, saopštio je zamjenik ministra sporta Rusije Jurij Nagornik.

Trening kampovi van zemlje ključni su za aklimatizaciju sportista na tropske uslove u Riju, ali je drastičan pad vrijednosti rublje u posljednjih godinu dana smanjio mogućnosti za pripreme u inostranstvu.

Nagornik je rekao da bi sportisti zbog pada vrijednosti rublje i smanjenja budžeta trebalo da ostanu u Rusiji, "kako bi trošili manje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.