Ryoyu Kobayashi osvojio novogodišnju turneju 'Četiri skakaonice'
Foto - EPA

Drugi trijumf za Japanca

Ryoyu Kobayashi osvojio novogodišnju turneju 'Četiri skakaonice'

Midhat Šljivak

Japanac Ryoyu Kobayashi pobjednik je novogodišnje turneje Četiri skakaonice.

Kobayashi je večeras u austrijskom Bischofshofenu dva puta skočio na dužinu od 133.5 metara i osvojio je peto mjesto. Ipak, uzeo je dovoljno bodova da postane ukupni pobjednik takmičenja.

Pobjedu u Bischofshofenu odnio je Daniel Huber skokovima od 136.5 i 137 metara, drugi je bio Halvor Egner Granerud, a Karl Geiger je završio kao treći iako je imao najbolji rezultat nakon prve serije.

U ukupnom poretku Novogodišnje turneje Ryoyu Kobayashi je osvojio 1162.3 poena, Marius Lindvik je imao 1138.1 poen, a Granerud 1128.2 poena.

Kobayashiju je ovo drugi naslov na turneji.  Prvi je osvojio 2019. godine kada je pobijedio na sve četiri skakaonice.

Top Komentari

Mevliino
Šteta za historijski drugi Grand Slam ali i ovo je veliki uspjeh. Cestitke
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi