Sarajevo Open 2021 pripao OK Fantomi

U finalu savladali Zenicu 92

Sarajevo Open 2021 pripao OK Fantomi

S. Mlaćo
Odbojkaški klub Fantomi pobjednik je Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci Sarajevo Open 2021.

Fantomi su u finalnoj utakmici slavili 3:0 protiv ekipe Zenica 92. Treće mjesto zauzela je reprezentacija Hrvatske.

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je osam ekipa, među kojima je reprezentacija Hrvatske, OKI Hrabri iz Hrvatske i OKI Feniks iz Srbije. Pored njih nastupilo je i pet ekipa iz BiH.

"Nažalost, ove godine su nam otkazale reprezentacije Njemačke, Rusije i Holandije, a razlog je pandemija korona virusa“, rekao je direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević.

Trener domaćina i organizatora turnira ekipe Fantoma, Ševko Nuhanović zadovoljan je osvajanjem titule, mada žali što na turniru, 20 po redu, nisu učestvovale reprezentacije Rusije, Njemačke, Irana, koje su tradicionalno bili gosti ovog turnira.

"Jako mi je žao što nisu mogle doći jake ekipe, da sa njima odmjerimo snage, jer su Fantomi ove godine u odličnoj formi. Zadovoljan sam svime što su moji igrači pokazali i uvjerili su me da smo spremni za početak prvenstva BiH u sjedećoj odbojci, gdje će Fantomi braniti titulu prvaka države“, rekao je Nuhanović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi