Savić: Zaboravljamo sve, krećemo od nule

Selektor Delfina poručio

Savić: Zaboravljamo sve, krećemo od nule

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Srbije dobro će pamtiti 2016. godinu.

U istoj, osvojili su sve što se moglo osvojiti. Postali su prvaci Evrope, osvojili Svjetsku ligu ali i zlato na OI u Rio de Janeiru.

Sve to, uticalo je da Olimpijski komitet Srbije sva priznanja za sportska postignuća dodijeli upravo Delfinima. Izabrani su za najbolji tim, Filipović je dobio priznanje za najboljeg igrača, dok je Jakšić dobio nagradu za najboljeg mladog sportistu.

Međutim, nastavljaju dalje. Prema riječima selektora Delfina, sve kreće od početka.

"Zatvorili smo krug. Sada krećemo od nule. Nedostajat će nam Gocić i Nikić, ali koga nema bez njega se može i mora. Sada je prioritet pronaći adekvatne zamjene za njih dvojicu, što će biti dosta težak posao", rekao je Dejan Savić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi