Savladana je i Rusija, BiH u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Zlatni momci slavili sa 3:1

Savladana je i Rusija, BiH u polufinalu Svjetskog prvenstva!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci savladala je Rusiju sa 3:1 i plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Holandiji!

Naša reprezentacija je u prvom setu slavila sa ubjedljivih 25:13, a u drugom sa 25:20. U trećem setu je Rusija smanjila rezultat slavivši sa 25:17, da bi u četvrtom naši momci rezultatom 25:22 došli do pobjede 3:1.

Bosna i Hercegovina će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, koji je u četvrtfinalu savladao SAD sa 3:0.

Inače, Brazil je trenutno drugoplasirana selekcija na svjetskoj listi dok BiH zauzima četvrto mjesto. Vrijedi podsjetiti da naši sjajni momci brane zlatnu medalju sa prošlog Svjetskog prvenstva prije četiri godine.

Top Komentari

SEIKO
E jaka sporta, ima li šta da se igra ležeći.
7 49
TamoVamo
Čestitke. Gledao sam prije par godina nastup na OI i na neki način ostao sam fasciniran time koliko strasti, energije i ljubavi pokazuju na terenu. Nekome je teško živjeti s običnom glavoboljom, a netko unatoč invaliditetu ne odustaje i pokazuje da sve nije tako crno, te zapravo kroz sjajne rezultate koje postiže u ovom sportu, promovira svoju državu na svjetskoj razini. Ruku na srce, ovo je vjerojatno jedini sport u kojem je BiH baš na vrhu tj da ima nekakvu dominaciju u Europi/svijetu, ali kako god, mislim da ova ekipa i ovi ljudi trebaju biti uzor svima nama da koliko god život bio težak, treba se boriti, kao što se oni bore na terenu. Ova država je takva kakva je, nažalost...Stoga se guraju pod tepih svi problemi u sportskim savezima, tako da je onaj rukometni u nekakvoj pat poziciji, nogometna infrastruktura je blago rečeno užasna, u svim sportovima vladaju nekakve "glavešine" koji misle da je sve u novcu...A toga u sjedećoj odbojci nema. Nema glavešina, nema kupovanja utakmica, nema onog našeg "to mi je od susjeda mali, de ga nekako ubaci u momčad"... Za ovaj sport važno je srce, a kad svi budu igrali srcem za BiH, bili oni Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Kinezi...biti će i rezultata. Ne moramo se kao narodi voljeti, ali se moramo poštivati, za bolje sutra svih nas. Kad narod postane bolji, tada će i stanje u sportu, državi...ići na bolje. Pozdrav iz Hercegovine.
25 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi