Schwarzenegger vraća football u Los Angeles

Football se vraća u Californiju

Schwarzenegger vraća football u Los Angeles

Guverner svaezne američke države California i poznati glumac Arnold Schearzenegger odlučio je nakon petnaest godina povući pravi potez i vratiti jednu NFL momčad u Los Angeles.

Guverner Californije je na jučerašnjoj press konferenciji obajvio da je poslao ponudu najboljem ponuđaču za izgradnju stadiona od 75.000 mjesta koji će biti izgrađen nekih 15 milja istočno od Los Angelesa kako bi se što prije stvorili uvjeti za igranje domaćih utakmica jedne NFL momčadi.

Objavljeno je da bi izgradnja trebala košati oko 800 miliona dolara, a na izgradnji novog stadiona bilo bi zaposleno oko 15.000 ljudi. California je drugo najveće američko tržište, ali od 1994. godine nema klub u NFL -u.

Za preseljenje u Los Angeles konkurira sedam timova. Bills, Jaguarsi, Vikingsi, Ramsi, Chargersi, Raidersi i 49ersi su najozbiljniji kandidati da već za dvije godine postanu domaćini na novom stadionu u Los Angelesu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.